5 sfaturi despre cum să alegi un seif

28.2.2023 13:00.00 625

V-am pregătit un scurt ghid despre cum să alegeți seiful potrivit - indiferent dacă este în scopuri private sau de afaceri. Vom analiza cum să alegem un seif, ce tipuri de seifuri există și cum diferă fiecare tip. Să mergem!

5 sfaturi despre cum să alegi un seif

Figura 1: Atunci când alegeți un seif, este important să luați în considerare nu numai criteriile obiective, ci și preferințele și nevoile personale ale utilizatorului.

 

Cum să alegi seiful potrivit?

Ai nevoie de un seif pentru documente, valori mobiliare sau hârtii? Un seif mai voluminos pentru o sumă mai mare de numerar? Sau un seif pentru arme? Căutați un mic seif pentru uz casnic și pentru depozitarea pașapoartelor, bijuterii și bani mici? Sau aveți nevoie de un seif pentru a stoca vânzările zilnice în afacerea dvs.? Sa vedem ce sa cautam atunci cand cumperi un seif si cum sa-l alegi pe cel potrivit.

seiful

Figura 2: Puteți folosi seiful acasă, la birou și la locul de muncă. Vă va ajuta să depozitați și să protejați obiectele de valoare - de la diverse documente și fișiere, prin obiecte de valoare precum bijuterii, camere foto sau arme până la numerar, carduri de plată sau documente. 

 

1. Tip de seif - scopul utilizării seifului

Alege seiful în primul rând în funcție de scopul pentru care îl vei folosi. Așa că, în primul rând, gândiți-vă la ce ar trebui să fie folosit viitorul dvs. seif și ce obiecte ar trebui să protejeze. Să aruncăm o privire asupra seifurilor mici de bază și cele mai des folosite:

În siguranță acasă

Un tip de seif popular și foarte des folosit este un seif pentru uz casnic. Un seif de casă este de obicei de dimensiuni mai mici și este folosit în principal pentru depozitarea în siguranță a diferitelor documente, titluri de valoare, comori de familie, bijuterii, obiecte de artă, colecții valoroase sau numerar. De asemenea, îl puteți folosi ca loc sigur pentru medicamentele dumneavoastră.

 seiful

Figura 3:  este ideal pentru depozitarea obiectelor de valoare mici Seif mic de mobilier de siguranță cu încuietoare electronică și dimensiuni 31 × 20 × 20 cm

 

Seif de birou

Seifurile de birou își găsesc aplicația în multe companii. Fie pentru păstrarea numerarului, a diverselor documente și dosare sau a altor obiecte de valoare.

seiful

Figura 4: Seif mobilier de securitate cu incuietoare electronica si dimensiuni 35 × 40 × 40 cm este excelent pentru utilizare în birouri

 

Seif pentru arme

Un seif pentru arme va asigura depozitarea în siguranță a armei dvs. Aceste seifuri trebuie să ofere un nivel ridicat de protecție, ele fiind oferite în diferite dimensiuni.

 

Cutie de valori

Este un mic seif pentru uz casnic. Este folosit pentru a bloca obiecte mici. Tinde să fie ieftin, ceea ce corespunde și nivelului de securitate. Adesea ia forma unei cărți sau a unei cutii mici.

 

Către magazinul electronic: Oferta actuală a seifurilor noastre

 

2. Dimensiunea potrivită a seifului

Dimensiunea seifului determină posibilitățile de utilizare a acestuia în viitor - volumul său este pur și simplu dat, nu poate fi schimbat în timp. Prin urmare, dacă aveți nevoie de un seif exclusiv pentru depozitarea obiectelor de valoare mici, va fi suficient un seif mai mic. Cu toate acestea, dacă seiful se va umple treptat sau trebuie să depozitați volume mai mari, alegeți dimensiunea care vă va fi suficientă. Regula se aplică seifurilor: cumpărați un model puțin mai mare decât ați planificat. Desigur, dacă spațiul îți permite.

seiful

→ BACSIS: Pe lângă dimensiunile exterioare, dimensiunile interioare sunt, de asemenea, importante pentru dvs. Ei determină câte lucruri puteți încăpea în seif sau cum vor fi orientate în seif.

 

3. Tip de blocare sigur

Seifurile pot avea diferite tipuri de blocare. În prezent, cele mai utilizate sunt următoarele 3 tipuri: încuietoare cu cheie, încuietoare electronică sau încuietoare mecanică. Luați în considerare metoda de blocare înainte de a cumpăra un seif.

kluc

Blocare taste

Această metodă este cea mai simplă și mai ieftină, dar și cea mai puțin sigură. Cineva vă poate fura cu ușurință cheia și vă poate obține obiectele de valoare. De asemenea, pierderea cheii poate fi o problemă.

  

 

 

ciselnik

Blocare numerică mecanică

Cine cunoaște combinația numerică are acces la seif. O blocare mecanică a numărului poate lua și forma unui cadran rotativ care funcționează pe baza unei combinații de numere introduse corect.

  

 

 

seiful

Blocare electronică a numărului

Un seif cu încuietoare electronică este cea mai comună alegere. În cazul în care uitați codul, aveți chei pentru deschidere de urgență. Dar nu uitați să creați o locație secretă potrivită cu cheia.

 

 

 

4. Un loc pentru amplasarea unui seif

Odată ce cunoașteți scopul utilizării seifului, dimensiunea și tipul de blocare, gândiți-vă la locația potrivită. Tu poti alege seif pentru mobila sau un seif cu pereți.

Seiful pentru mobilier poate fi de sine stătător sau fixat pe perete sau pe podea. Construirea unui seif într-un perete (de exemplu, în spatele unui tablou) sau în podea (de exemplu, sub un covor) și crearea unui astfel de loc secret este cu siguranță mai dificilă decât așezarea lui în mobilier. Pe de altă parte, poate oferi un nivel mai ridicat de securitate. Atunci când decideți locația seifului, va fi important ce obiecte doriți să protejați, care sunt opțiunile dvs. de spațiu sau cât de des trebuie să deschideți seiful.

seiful

Figura 5: Dacă doriți să puneți lucruri în seif la care copiii dumneavoastră nu ar trebui să aibă acces, de exemplu (medicamente, electronice...), puteți utiliza și un seif de sine stătător. Totuși, dacă doriți să vă protejați obiectele de valoare de hoți, asigurați-vă că alegeți varianta „invizibilă" – adică așezată în mobilier și atașată de perete sau podea.

 

5. Prețul seifului

Ultimul parametru, dar nu mai puțin important, este valoarea investiției inițiale. Prețurile pentru seifurile mai mici pot varia în funcție de dimensiunea, materialul, tipul de lacăt și nivelul de securitate. De exemplu, un seif mai mic cu încuietoare cu cod poate costa în jur de 40 până la 100 de euro. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de un seif cu un nivel de securitate mai ridicat, puteți îndeplini prețuri de până la aproximativ 400 de euro și peste.

 

Politica de protecție a datelor cu caracter personal

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. Możemy w tym celu korzystać z narzędzi i usług podmiotów trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej możesz znaleźć szczegółowe informacje lub edytować swoje preferencje.

Politica de protecție a datelor cu caracter personal

Arată detalii
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Logare